Es lliuren a Barcelona els guardons de la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

 • Els millors joves talents musicals de Catalunya, de 23 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya, han mostrat el seu talent al Conservatori del Liceu, el 21 i 22 d’abril.
 • S’han lliurat 3 Premis al Talent Individual i 3 mencions especials entre les tres categories d’edat. També 6 Premis ACCat a la millor interpretació d’una obra de compositor català.
 • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

Els millors 113 estudiants de música d’arreu de Catalunya han participat a la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que s’ha celebrat al Conservatori del Liceu, a Barcelona.

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Forma part dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i 3 mencions especials

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i atenent a l’elevat nivell de les seves interpretacions, el jurat ha decidit atorgar 3 mencions especials.

Els Premis al Talent Individual són, en funció de cada categoria:

 1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Ot Ortega Travé, piano, del Conservatori de Música dels Pirineus.
 2. Categoria Júnior: 000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Arnau Balcells Berenguer, piano, del Conservatori Municipal de Manresa.
 3. Categoria Jove: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… La guanyadora ha estat Clara Garriga Traugut, violí, de l’IEA Oriol Martorell de Barcelona.

Les mencions especials són:

 1. Categoria Aleví: 200 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…el guanyador ha estat Guillem Gràcia Soler, violoncel, del Conservatori Municipal de Terrassa.
 2. Categoria Júnior: 300 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Carles Díaz Morros, piano, del Conservatori de Badalona.
 3. Categoria Jove: 400 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… La guanyadora ha estat Carlos Bujosa Salazar, piano, del Conservatori de Vila-seca.

El jurat ha estat format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, entre els quals destaquem els noms dels membres de la fase final: Manel Valdivieso, Eva Graubin, Jordi Camell, Peter Thiemann, Albert Julià i Dolors Cano.

 

S’han concedit 6 premis ACCat

Donada l’elevada qualitat de les interpretacions, el jurat ha decidit concedir 6 Premis especials ACCat,  per la millor interpretació d’una obra d’un compositor català, consistent en 6 lots de partitures valorats en 100 euros.

Aquests guardons han anat a alumnes del Conservatori Municipal de Música de Terrassa, de l’IEA Oriol Martorell, del Conservatori de Música dels Pirineus, del Conservatori de Reus i del Centre Professional del Conservatori del Liceu.

Èxit de participació amb 113 estudiants de 23 centres

113 estudiants de 23 centres de grau professional de música han participat en la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Per categories d’edat s’han presentat:

 • 43 participants Categoria Aleví (fins a 14 anys, 16 anys per l’especialitat de cant)
 • 32 Categoria Júnior (entre 15 i 16 anys, 18 anys per l’especialitat de cant)
 • 38 Categoria Jove (entre 17 i 19 anys, 21 anys per l’especialitat de cant)

Per províncies, 86 participants han vingut de la província de Barcelona, 18 de Tarragona, 7 de Lleida i 2 de Girona.

Gairebé totes les especialitats d’instruments han estat representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa..).

Els participants han tingut les proves eliminatòries el dissabte 21 d’abril i a darrera hora s’han conegut els 18 finalistes, que han passat a la prova final que s’ha desenvolupat el diumenge 22 d’abril al matí.

 

Acte de lliurament de premis a l’Auditori del Conservatori del Liceu

Els Premis s’han concedit el diumenge 22 d’abril de 2018 a les 18 h, en un acte que ha tingut lloc a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

L’acte ha estat presentat per Àlex Robles, cap del programa Catalunya Música de Catalunya Ràdio.

Ha comptat amb una xerrada sobre el Talent a càrrec del Miquel Àngel Essomba, pedagog. Actualment desenvolupa el càrrec de comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

Tothom ha gaudit de les actuacions musicals de la Camerata de Corda (dirigida per Ricard Oliver) i del conjunt Modern Strings (dirigit per Oriol Saña), ambdues formacions del Centre Professional de Música del Conservatori del Liceu.

Han assistit la directora general del Conservatori del Liceu, Sra. Maria Serrat, la directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Sra. Belén Latorre, el director territorial de BBVA Barcelona, Sr. Christian Terribas, el president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Sr. Víctor Santapau, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

 

Premi BBVA de Música al Talent Individual 2018. 22 d’abril de 2018 from FACC on Vimeo.

També us pot interessar:

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies