JONC – piano x piano – Taller obert a professors i estudiants de piano i d’instrumentació de grau professional i grau superior

Dissabte 11 d’abril de 2015, de 16’00 a 19’00, a la sala d’orquestra de l’Esmuc

 

Assaig d’un concert per a piano i orquestra a determinar (amb un dels finalistes del concurs Maria Canals 2015)

Audició comparada d’alguns moviments dels Quadres d’una Exposició, alternativament en la versió de piano (M.Mussorgsky) i la d’orquestra (M.Ravel)

Discussió i tertúlia al voltant de les dues versions de l’obra amb Albert Guinovart, Ramon Humet, Tensy Krismant i Jordi Camell

 

 

La JONC posa a disposició 2 invitacions per cada conservatori. Consulteu les direccions del centres per més informació.

 

 

La JONC amb els pianistes

 

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya, en coherència amb la seva trajectòria de compromís educatiu, aquest any dona suport al 61è Concurs de piano Maria Canals, tot oferint un premi al millor pianista català d’aquesta edició i integrant en la seva activitat formativa l’acompanyament orquestral dels concursants en el concert final d’aquest certamen que se celebrarà al Palau de la Música el dia 25 de març.

Just després d’aquest projecte, el piano seguirà present en les activitats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya d’aquest any, ja que l’encontre de la JONC de Setmana Santa 2014 se centrarà en la preparació del concert que se celebrarà el dimarts 14 d’abril a l’Auditori de Barcelona on s’interpretarà d’una banda el concert de piano que hagi estat guanyador del premi al millor pianista català del Concurs Maria Canals i d’altra banda els Quadres d’una exposició de Modest Mussorgsky.

Des de la JONC voldríem convertir aquestes activitats que tenen el piano com a protagonista, en un centre d’interès compartit amb tots els conservatoris de Catalunya i és per això que convidem als estudiants de piano d’aquests centres el dissabte 11 d’abril a la tarda a una de les sessions de treball que la JONC realitzarà per preparar el concert de l’Auditori.

En aquesta sessió es podrà escoltar l’assaig general del pianista premiat i una lectura comentada dels Quadres d’una exposició que presentarem tant en la versió per a piano, a càrrec de joves pianistes del Conservatori Superior del Liceu i de l’ESMUC com, paral·lelament, en la versió orquestral que va realitzar Maurice Ravel.

Esperem que aquesta experiència sigui una oportunitat per conèixer en la proximitat tant el treball magistral d’orquestració d’aquesta obra com el procés de preparació orquestral en l’acompanyament d’un concert. Al mateix temps, voldríem que fos una ocasió per aproximar als joves pianistes catalans el projecte educatiu de la JONC que, dit sigui de pas, també té pianistes en la seva plantilla.

You may also like...

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies