Jornada de formació Narcisa Freixas 160 anys

Aquesta jornada, reconeguda com a formació continuada pel Departament d’Ensenyament, es repetirà 4 vegades, a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i està adreçada al professorat d’escoles de música, conservatoris i centres de grau professional de música.

En el moment de formalitzar la inscripció haureu de seleccionar a quina sessió voleu assistir.

Finalitat del curs: Visualitzar el paper de la dona en la història, en concret en el camp de la composició musical i donar a conèixer la figura de la pedagoga i compositora catalana Narcisa Freixa i en particular la seva obra instrumental i del cant al professorat d’escoles de música, conservatoris i centres autoritzats de grau professional de música.

Dates i lloc:

 • 20 d’octubre: Escola Superior de Música de Catalunya
 • 27 d’octubre: Conservatori de música de Lleida
 • 10 de novembre: Conservatori de música de la Diputació de Tarragona a Tarragona
 • 17 de novembre: Conservatori de música Isaac Albéniz de Girona Horari: de 9.15 a 15

Reconeixement: Aquesta jornada està reconeguda pel Departament d’Ensenyament. Les persones que hi assisteixin obtindran un certificat de 5h de formació.

Nombre d’alumnes: fins a 50 alumnes en cada una de les sessions

Destinataris: Professorat d’Escoles de Música autoritzades, Conservatoris, Centres integrats i Centres de grau professional de Música.

Inscripció: En cas que estigueu interessats en participar a alguna de les 4 sessions, caldrà fer la inscripció a través d’aquest enllaç Inscripció. Recordeu que l’assignació de plaça es farà per estricte ordre de sol·licitud.

Dates d’inscripció: del 19 de setembre a l’10 d’octubre

Objectius de la formació:

 1. Visualitzar el paper de la dona en la música, també com a
 2. Donar a conèixer la compositora catalana Narcisa
 3. Conèixer les obres instrumentals i de cant d’aquesta
 4. Aplicacions didàctiques de l’obra de Narcisa Freixas als ensenyaments de música de règim especial.

Continguts:

Els continguts s’organitzaran en 3 blocs

 

Bloc 1 Conferència: El paper de la dona en el món de la música
Bloc 2 Conferència: Narcisa Freixas

Presentació del repertori pianístic de Narcisa Freixas Presentació del repertori de cant de Narcisa Freixas Aplicacions didàctiques del repertori de Narcisa Freixas

Bloc 3 Avaluació de satisfacció: Participació i escrit sobre l’aplicabilitat de la proposta a la pròpia situació docent.

Avaluació de la satisfacció: Enquesta valorant el curs i les persones  formadores

 

Metodologia: La jornada inclourà una conferència a l’entorn del paper de la dona al món de la creació musical, centrant, posteriorment, la figura de la compositora catalana Narcisa Freixas i la seva obra. A continuació es presentaran i s’interpretaran les obres d’aquesta compositora adients a l’alumnat d’escoles de música i de grau professional.

Formadors:

 • Anna Bofill: arquitecta i
 • Ester Vela: Professora al Conservatori municipal de música de
 • Salvador Parrón: Professor al Conservatori municipal de música de Barcelona i al Centre autoritzat de grau professional Liceu de

Avaluació:

 • Avaluació de l’aprofitament: Participació i escrit sobre l’aplicabilitat de la proposta a la pròpia situació
 • Avaluació de la satisfacció: Enquesta valorant el curs i les persones

També us pot interessar:

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies