Arriba a Vic la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

 • 4x3 9Nou Talent
 • 4x3 9Nou Talent1
 • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.
 • Els millors joves talents musicals de Catalunya concursaran a l’Escola de Música i Conservatori de Vic el 6 i 7 de maig de 2017.
 • Participaran 125 alumnes seleccionats per 22 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot

El cap de setmana del 6 i 7 de maig de 2017, els millors 125 estudiants de música d’arreu de Catalunya que cursen els seus estudis als conservatoris professionals del país

,participaran a la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que se celebrarà a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i el teatre amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

125 estudiants de 22 centres participen en la segona edició

125 estudiants de música de 22 centres de grau professional de música participaran en la segona edició del Premi. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument. Les categories es divideixen segons edats:

 1. Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
 2. Categoria Júnior: entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
 3. Categoria Jove: entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi (piano, isntruments de corda, de vent, guitarra, guitarra elèctrica, cant, percussió, orgue, arpa..). Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 6 de maig i  a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 7 de maig al matí.

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 de maig de 2017 .

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, entre els quals destaquem Manel Valdivieso, Eva Graubin, Alba Ventura, Peter Thiemann, Albert Julià i Dolors Cano.

Es concedirà un premi per a cada categoria:

 1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 200 euros
 2. Categoria Júnior: 000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 300 euros
 3. Categoria Jove: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació  d’una obra d’un compositor català (màxim 2 per categoria), consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.

Acte d’inauguració del Premi: xerrada de Joan Magrané i actuació del Trio Fortuny

El dijous 4 de maig a les 20 h, tindrà lloc a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona l’acte d’inauguració del Premi BBVA de Música al Talent Individual, amb una xerrada a l’entorn del talent musical a càrrec de Joan Magrané, compositor guardonat amb el Premi de composició Reina Sofia 2014.

També comptarà amb una intervenció musical del Trio Fortuny (Marc Heredia, piano; Joel Bardolet, violí i Pau Codina, violoncel), un dels joves grups de cambra amb més projecció dins el panorama musical català i amb forta vinculació amb l’Emvic, ja que dos dels seus membres s’han format a les escoles de Vic i Manlleu.

Aquest acte forma part del Cicle Clàssica Jove , un espai de trobada per a les noves generacions de la música clàssica, que acollirà L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona fins el 7 de juliol.

Acte d’accés lliure. Aforament limitat.

 

 

Acte de lliurament de premis, 7 de maig a les 18 h

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 de maig de 2017, a les 18 h, en un acte que tindrà lloc a la sala Joaquim Maideu de l’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona.

L’acte estarà presentat per Rut Martínez, periodista i promotora cultural amb una dilatada experiència en l’àmbit musical.

Comptarà amb l’actuació musical d’Oriol Saña, reconegut violinista a peu entre la música clàssica i moderna, que interpretarà diverses peces musicals i amenitzarà l’acte.

Hi assistiran els màxims representants institucionals de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, de BBVA CX i de l’Ajuntament de Vic, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

L’acte és obert al públic.

També us pot interessar:

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies