Concert d’homenatge a la compositora Narcisa Freixas

El proper dissabte dia 13 d’abril tindrà lloc a L’Auditori de Barcelona un concert d’homenatge a la compositora Narcisa Freixas en commemoració del 160è aniversari del seu naixement. L’acte comptarà amb una vintena de cors infantils i juvenils d’escoles de música i conservatoris d’arreu de Catalunya, dues cobles juvenils i els guanyadors del Premi Narcisa Freixas per a joves intèrprets. La direcció anirà a càrrec de Mireia Barrera.

L’esdeveniment l’organitza el Departament d’Educació en col·laboració amb l’ACEM, l’EMIPAC i l’ACCat i ha de ser l’acte de cloenda del programa d’activitats que s’han organitzat el darrer any a l’entorn de la figura de la compositora i pedagoga sabadellenca. Durant el concert està previst que el conseller d’Educació lliuri els premis als guanyadors de l’esmentat concurs d’interpretació.
 
Les entrades les podeu adquirir a través de l’ACEM tot escrivint un mail a l’adreça acem@acem.cat. Per gentilesa del Museu de la Música, aquestes entrades també donaran dret a visitar el museu el mateix dia del concert durant l’horari d’obertura (de 10h a 19h).

Descarrega el programa de mà del concert

 

Narcisa Freixas i Cruells

(Sabadell 1859 – Barcelona 1926)

Sempre vaig estar interessada en la música i sempre m’havia preocupat la instrucció musical dels nens. Admirava profundament la manera com es practica aquesta instrucció a l’estranger, sobre- tot a Alemanya, i em feia llàstima veure el que passava aquí. Malgrat tot, jo mai m’hagués dedicat a això, però vaig per- dre la meva filla i, per distreure’m del do- lor, la família i els amics em van recoma- nar que m’ocupés activament d’allò que tant m’interessava. Jo volia treballar per la cultura musical dels nens i dels pobres, i també volia dur als pobres el consol pre- ciós de la música. Vaig trobar un local i em vaig oferir a diversos professors de les escoles públiques per donar classes de cant als nens que ho volguessin. En poc temps van venir nens de totes les es- coles de Barcelona i va caldre contractar més professors. Aleshores vaig formar una Junta de dames i una Associació; cada soci dóna una quantitat al mes, des d’una pesseta a un duro, segons vulguin. Això permet pagar els professors i donar ensenyament gratuït.

Entrevista de Margarita Nelken a Narcisa Freixas a El Día, 1917.

 

 

 

 

 

You may also like...

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies