XXIII CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO F. CHOPIN PER A NENS I JOVES a SZAFARNIA (POLÒNIA)

Cartell Szafarnia 2015

Es tracta d’un concurs dirigit a pianistes fins a 17 anys i, malgrat que en el repertori hi ha parts lliures, es fa especial atenció a les obres de Chopin.

Al nord de Polònia, no gaire lluny de la ciutat de Torun (el centre històric de la qual va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1997) hi ha una bella mansió en un agradable recinte ajardinat. És conegut com el palau Dziewanoscy, on Chopin, de jove, acostumava a passar les vacances d’estiu. Restaurat a la perfecció, s’hi respira el ambient que va servir al jove pianist per a impregnar-se de la bellesa paisajística de l’entorn, del so del contrabaix i del violí, de la música folklòrica.

El palau és en l’actualitat seu del centre Chopin, institució cultural dirigida impecablement per la seva directora, la Sra. Agnieszka Brzezinska, i que pertany al Voivodat de Cuyavia i Pomerània, que n’és el govern regional. Cada any, al mes de maig, té lloc en el centre el Concurs Internacional de Piano per a Nens i Joves, que s’ha guanyat una merescuda reputació a nivell internacional.

Nois i joves amb talent arriben a Szafarnia procedents de tot el món, de vegades acompanyats de les seves famílies o dels seus professors. Elogien la perfecta organització del concurs, l’ambient agradable, la inusual cordialitat amb què se’ls dóna la benvinguda. Se’ls ofereix condicions confortables pel treball, per l’estudi… i la possibilitat de retrobar-se amb Chopin en el parc de la mansió. Per molts participants, el concurs de Szafarnia és el primer pas d’una carrera musical.

La organització ha publicat les bases de la XXIII Edició 2015, que tindrà lloc els dies 15 a 17 de maig. El termini d’inscripció és obert fins el dia 13 de març i es pot consultar tota la informació a http://www.szafarnia.art.pl/en (disponible també en espanyol).

 

La organització del concurs està especialment interessada en rebre concursants del sud d’Europa i, essent que mantenen vincles amb el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, estarien encantats de convidar pianistes catalans, per la qual cosa els interessats podeu contactar amb el professor Jordi Benseny del Conservatori de Lleida, organitzador del Concurs Ricard Viñes i membre del jurat a Szafarnia les darreres convocatòries (cricardvines@paeria.cat).

You may also like...

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies