Arriba a Barcelona la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

  • Els millors joves talents musicals de Catalunya mostraran el seu talent al Conservatori del Liceu de Barcelona (edifici C/Nou de la Rambla, 88), el 21 i 22 d’abril de 2018.
  • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.
  • Participaran 113 alumnes prèviament seleccionats per 23 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya.

El cap de setmana del 21 i 22 d’abril de 2018, els millors 113 estudiants de música d’arreu de Catalunya que cursen els seus estudis als conservatoris professionals, participaran a la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que se celebrarà al Conservatori del Liceu de Barcelona (C/Nou de la Rambla, 88).

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Forma part dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

113 estudiants de 23 centres participen en la tercera edició

113 estudiants de música de 23 centres de grau professional de música de tot Catalunya participaran en la tercera edició del Premi. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument. Les categories es divideixen segons edats:

  1. Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
  2. Categoria Júnior: entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
  3. Categoria Jove: entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

Dels 113 participants, 86 provenen de la província de Barcelona, 18 de Tarragona, 7 de Lleida i 2 de Girona.

Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa..). Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 21 d’abril i a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 22 d’abril al matí.

 

El jurat i els Premis ACCat

El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, entre els quals destaquem Manel Valdivieso, Eva Graubin, Jordi Camell, Peter Thiemann, Albert Julià i Dolors Cano.

Es concedirà un premi per a cada categoria:

  1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 200 euros
  2. Categoria Júnior: 000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 300 euros
  3. Categoria Jove: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català (màxim 2 per categoria), consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.

Com a activitat complementària del Premi, previ a les proves del cap de setmana, s’han realitzat 5 màster-classes per a promocionar i treballar l’obra de compositors catalans en conservatoris de tot Catalunya, amb els millors referents musicals. S’han impartit durant els mesos de febrer i març als centres de Cervera, Badalona, Tarragona, Granollers i Manresa.

 

Acte de lliurament de premis, 22 d’abril a les 18 h

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 22 d’abril de 2018, a les 18 h, en un acte que tindrà lloc a l’Auditori del Conservatori del Liceu (C/Nou de la Rambla, 88).

L’acte estarà presentat per Àlex Robles, cap del programa Catalunya Música de Catalunya Ràdio.

Comptarà amb una xerrada sobre el Talent a càrrec del Miquel Àngel Essomba, pedagog. Actualment desenvolupa el càrrec de comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi haurà també les actuacions musicals de la Camerata de Corda (dirigida per Ricard Oliver) i el Modern String (dirigit per Oriol Saña), ambdues formacions del Centre Professional de Música del Liceu.

Hi assistiran els màxims representants institucionals de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, de BBVA CX, de l’Associació de Conservatoris de Catalunya i del Conservatori del Liceu, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

L’acte és obert al públic.

You may also like...

Ús de galetes

Us informem que podem fer servir galetes amb la finalitat de facilitar la navegació a través del lloc web, distingir-vos d'altres usuaris, proporcionar-vos una millor experiència en el seu ús i identificar problemes per millorar el nostre lloc web. Així mateix, en cas que presteu el vostre consentiment, farem servir galetes que ens permetin obtenir més informació sobre les vostres preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els vostres interessos individuals. Aquesta política de galetes té per finalitat informar-vos de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al lloc web. En cas que vulgueu obtenir més informació sobre les galetes que fem servir al lloc web, podreu remetre un correu electrònic a l'adreça següent: secretaria@conservatoris.cat ACEPTAR

Aviso de cookies